X

Mnenja, priporočila in predlogi sveta

Svet v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom) daje mnenja, priporočila in predloge glede zadev na področju elektronskih komunikacij, vključno glede varstva potrošnikov, invalidov in uporabnikov s posebnimi socialnimi potrebami na tem področju.

Agencija lahko glede zadev s področja elektronskih komunikacij svet zaprosi za mnenje. Mnenja, priporočila in predlogi sveta za agencijo niso zavezujoči, mora pa se do njih opredeliti.


Predlog glede uporabe lastne terminalske opreme za dostop do interneta

Svet je ugotovil, da operaterji ne nudijo možnosti uporabe lastne terminalske opreme (2008/63/EC, člen 1, točka 1) glede na definicijo omrežne priključne točke (ZEKom-1, člen 3, točka 40). Končni uporabniki morajo imeti pravico do "uporabe terminalske opreme po lastni izbiri, ne glede na svojo lokacijo ali lokacijo ponudnika storitve oziroma lokacijo, izvor ali cilj informacije, vsebine, aplikacije ali storitve" (Uredba EU 2015/2120, člen 3, odstavek 1).

Svet je zato predlagal, da Agencija preveri možnosti in zagotovi uporabo lastnih terminalskih naprav za dostop do interneta, ki se nahajajo za omrežno priključno točko. 

Preberite celotno besedilo predloga.


KOMENTARJI


ODDAJ SVOJ KOMENTAR

Ime in priimek

Elektronski naslov

 

Komentar

 
  Nazaj

Name:
Email:
Subject:
Message:
x