X

Mnenja, priporočila in predlogi sveta

Svet v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom) daje mnenja, priporočila in predloge glede zadev na področju elektronskih komunikacij, vključno glede varstva potrošnikov, invalidov in uporabnikov s posebnimi socialnimi potrebami na tem področju.

Agencija lahko glede zadev s področja elektronskih komunikacij svet zaprosi za mnenje. Mnenja, priporočila in predlogi sveta za agencijo niso zavezujoči, mora pa se do njih opredeliti.


Okrogla miza: Elektronske komunikacije v sodobni družbi - "odvisnost" od elektronskih komunikacij

Z bliskovitim razvojem tehnologije in povezane infrastrukture smo že dosegli da se večina elektronskih komunikacij pretaka brezžično in preko mobilnih naprav. Ravno te mobilne naprave so postale naš vsakdanji spremljevalec in eden od najbolj intimnih predmetov. Kakšen vpliv ima vse to na delovanje družbe in spremembe - od najbolj ranljivih skupin navzgor.
 
S kakšnimi težavami se srečujejo pedagogi ali celo mi sami, brez da bi se tega sploh zavedali? Ali lahko že govorimo o odvisnosti? Ali kontroverznost, ki spremlja sodobne komunikacijske naprave in vsebine, predstavlja zgolj stranski učinek napredka?
 
O tem in še več smo se pogovarjali z našimi gosti:
  • mag. Jaka Erker - Gimnazija Šentvid
  • Miha Kramli - Center za zdravljenje odvisnosti, ZD Nova Gorica
  • doc. dr. Dan Podjed - ZRC SAZU
  • Alja Isaković - Artesia.si
Okrogla miza je potekala v ponedeljek, 20.5.2019 ob 19:00 v predavalnici P22 na Fakulteti za računalništvo in infomatiko Univerze v Ljubljani (Večna pot 113, 1000 Ljubljana). Posnetek si lahko ogledate spodaj:
 

KOMENTARJI


ODDAJ SVOJ KOMENTAR

Ime in priimek

Elektronski naslov

 

Komentar

 
  Nazaj

Name:
Email:
Subject:
Message:
x